Kanelsvinger

Dugnadsoppgave: Bake kanelsvinger iht oppskrift nederst

på siden.

  • Følg oppskriften på neste side, pass på at deigen gir mellom 30 og 35 kanelsvinger (de skal selges for 10 kr pr stk, pass derfor på at kanelsvingene er (ca.) samme størrelse.
  • Link til oppskriften: www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-kanelboller
  • Leveres enten
    • lørdag (leveres nedfryst) i klubbhuset mellom 16.45 og 17.00,
      eller
    • søndag etter 11.00 (nybakt) til kjøkkenet i klubbhuset.
  • Skal leveres i gjennomsiktelige tette poser
  • Husk å få registrert at du har levert i klubbhuset.
  • For de som skal levere på søndag, husk at parkeringsordningen som gjelder under arrangementet må respekteres.

Dugnadsliste

Fylles ut av foreldrekontaktene

LagNavnMobilnr.Evt. kommentar
G7Vibeke Fløtre90045803
G8Ellen Lorentzen47615516
G8Cathrine Mortensen97953317
G9Wenche Høghaug45251197
G9Bente H. Hovland95919099
G9Marie Nodland90924785
J11Jeanette Hestnes90780353
J11Janne Gro Veshovde91784260
J11Susan Netland41437760
J11Elin Refsland41739949
J11Elin Anita Haaland97086999
G12Brit Karin Svanes93406705
G12Reidun Hetland Knappskog93874418
G12Kjersti Bårvaag94053424
G12Turid Skipstad93025486
G12Marianne Aamodt-Skårdalsmo48880912
G15May-Brith Olsen41214235

Kanelsvinger

(Oppskriften skal gi ca 30-35 stk.)

Ingredienser:

 1 liter melk
 300 g smør
 250 g melis
 100 g gjær
 0,5 ts kardemomme
 1,5 kg hvetemel

Fyll:
 150 g mykt smør
 4 ss sukker
 2 ss kanel

Pensling:
 1 egg
 1 ss melk

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv (ca. like stor som en stor langpanne, se tips).

Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.

Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater (jeg trengte 4 stekeplater). Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.

La dem heve lunt i ca. 40 minutter.

Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min (se tips).

Lykke til 🙂

Comments are closed.