Kanelsvinger

Dugnadsoppgave: Bake kanelsvinger iht oppskrift nederst

på siden.

  • Følg oppskriften på neste side, pass på at deigen gir mellom 30 og 35 kanelsvinger (de skal selges for 10 kr pr stk, pass derfor på at kanelsvingene er (ca.) samme størrelse.
  • Link til oppskriften: www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-kanelboller
  • Leveres enten
    • lørdag (leveres nedfryst) i klubbhuset mellom 16.45 og 17.00,
      eller
    • søndag etter 11.00 (nybakt) til kjøkkenet i klubbhuset.
  • Skal leveres i gjennomsiktelige tette poser
  • Husk å få registrert at du har levert i klubbhuset.
  • For de som skal levere på søndag, husk at parkeringsordningen som gjelder under arrangementet må respekteres.

Dugnadsliste

Fylles ut av foreldrekontaktene

LagNavnMobilnr.Evt. kommentar
G8Christa Ylvisaker Olsen+4740850823
G8Margrethe Thorsen
G8Silje Wium Jakobsen
G8Bente Haugen Hovland+4795919099
G8Roar Ognedal
J8Reidun Hetland Knappskog93874418
G9Ingrid Hørlykke Christensen98677060
G9Khin Hannah94189188
G9Lilly Ngun Zaly41510345
J11Jane Skeie Petterson99020925
J11Lene Sæstad95163282
J11Hege Thorsen Stangeland97722278
J11Bjarte Pedersen45868685
G12Mona Urdal Sleveland45242130
G12Linda H.Aakenes97063308
G15Marianne Hetland

472 87 347
G15Mariann Hein
905 10 923

Kanelsvinger

(Oppskriften skal gi ca 30-35 stk.)

Ingredienser:

 1 liter melk
 300 g smør
 250 g melis
 100 g gjær
 0,5 ts kardemomme
 1,5 kg hvetemel

Fyll:
 150 g mykt smør
 4 ss sukker
 2 ss kanel

Pensling:
 1 egg
 1 ss melk

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv (ca. like stor som en stor langpanne, se tips).

Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.

Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater (jeg trengte 4 stekeplater). Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.

La dem heve lunt i ca. 40 minutter.

Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min (se tips).

Lykke til 🙂

Comments are closed